«فخر ایران»؛ شهیدی از جنس علم-راهبرد معاصر
لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد
به مناسبت سالگرد شهادت دانشمند هسته‌ای-دفاعی؛

«فخر ایران»؛ شهیدی از جنس علم

شهیدمحسن‌فخری‌زاده علاوه بر فعالیت در صنعت هسته‌ای، در صحنه مبارزه با کرونا نیز تلاش‌های تاثیرگذاری انجام داده است، تا جایی که اولین کیت تشخیص کرونا تحت مدیریت وی و در مجموعه تحت مسئولیت او ساخته شد، تا ایران بار دیگر در عرصه دانش و تجهیزات پزشکی، آن هم در شرایط سخت تحریم و روزهای کرونایی، چشمی به خارج از مرزها نداشته باشد. شهید فخری‌زاده در حوزه واکسن کرونا نیز گام‌های بلندی برداشته بود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 28
کد خبر: ۱۱۱۳۹۱

«فخر ایران»؛ شهیدی از جنس علم

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ 7 آذر ماه سال 99 آبسرد دماوند شاهد خون سرخ شهیدی از قبیله اقتدار ایرانی بود. وی یکی از دانشمندان برجسته ایران در حوزه هسته‌ای-دفاعی بود. مردی از دیار مهاباد و هم قبیله شهدای جان برکف دفاع مقدس که به گفته نیویورک تایمز یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که نامش در فهرست ۵۰۰ فرد قدرتمندترین جهان به انتخاب نشریه فارن پالیسی قرار داشت.

 

در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران به تصویب رسید، نام این بزرگ مرد جزو افراد تحریم شده قرار داده شده بود. او کسی نبود جز «محسن فخری‌زاده» دانشمندی که آمریکایی ها به قدری از دانش او در حوزه اتمی واهمه داشتند که او را «صندوقچه اسرار» برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می‌کردند.

 

دانشمند هسته‌ای و صنعت دفاعی

محسن فخری‌زاده یکم فروردین سال 1340 دیده به جهان گشود. فردی که جهان که قرار بود نام او را در زمره تاثیرگذار‌ترین دانشمندان هسته‌ای و صنعت دفاعی ثبت کند تا برای همیشه تاریخ به یادگار بماند. شهید فخری‌زاده از برجسته‌ترین متخصصان کشور در زمینه اندازه‌گیری تابش‌ها و محاسبات هسته‌ای بود.

 

او بیش از بیست سال معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان پژوهش‌ و نوآوری‌های دفاعی بود و علاوه بر وجهه علمی بالا و سابقه طولانی در نوآوری‌های دفاعی، شاگردان زیادی برای پیشرفت علمی کشور تربیت و در این سال‌ها خدمات ارزنده‌ای به ایران اسلامی کرد.

 

هدف شماره یک موساد

فخری‌زاده سال‌ها توسط موساد زیر نظر بوده و هدف شماره یک اسرائیل قلمداد می‌شد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، محسن فخری‌زاده را به عنوان مدیر پروژه آماد معرفی و اشاره کرده بود که او به عنوان رئیس سازمان پژوهش‌های‌نوین‌دفاعی (سپند) بسیاری از چهره‌های کلیدی برنامه هسته‌ای ایران را در مجموعه خود داشته ‌است. سرانجام اسرائیل که یک بار دیگر در ترور این دانشمند برجسته ایرانی ناکام مانده بود، توانست در هفتم آذرماه سال 99 به شکلی ناجوانمردانه ایشان را به شهادت برساند.

 

فخری زاده که بود؟

اما فخری‌زاده که بود که قدرت‌های جهانی از وی می هراسیدند و نام وی را در لیست قدرتمندترین ها ثبت کرده بودند؟ محسن فخری‌زاده اصالتاً اهل شهر مهاباد از توابع استان اصفهان بود. فوق لیسانس خود را در دانشگاه‌صنعتی اصفهان گذراند و موفق به اخذ مدرک کارشناسی‌ارشد مهندسی هسته‌ای شد. از فرماندهان سپاه در زمینه موشکی بود و پیش از ورود به برنامه‌اتمی ایران، به همراه شهید حسن طهرانی‌مقدم به کره شمالی سفر کرد و توانستند برنامه موشکی ایران را پایه‌گذاری کنند.

 

وی سالها  عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام حسین(ع) بود و علاوه بر تربیت نخبگان  بسیاری در جهت پیشرفت و توسعه و اقتدار ایرانی با رهبری یک «مرکز مطالعات بیولوژیکی» توانست قدم‌های بزرگی در این مسیر بردارد. او مؤسسه‌ای به نام سازمان نوآوری و تحقیقات دفاعی وابسته به دانشگاه صنعتی مالک اشتر را اداره می‌کرد و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری‌های دفاعی بود.

 

از پیشگامان مبارزه با کرونا

شهیدمحسن‌فخری‌زاده علاوه بر فعالیت در صنعت هسته‌ای، در صحنه مبارزه با کرونا نیز تلاش‌های تاثیرگذاری انجام داده است، تا جایی که اولین کیت تشخیص کرونا تحت مدیریت وی و در مجموعه تحت مسئولیت او ساخته شد، تا ایران بار دیگر در عرصه دانش و تجهیزات پزشکی، آن هم در شرایط سخت تحریم و روزهای کرونایی، چشمی به خارج از مرزها نداشته باشد. شهید فخری‌زاده در حوزه واکسن کرونا نیز گام‌های بلندی برداشته بود.

 

شهید فخری‌زاده در عرصه دفاعی نوآوری‌های ویژه‌ای داشت چنانچه بحث لیزر در پدافند هوایی یا کشف و شناسایی هواپیماهای متجاوز از طرقی غیر از رادار که ویژه نوآوری‌های دفاعی بود، از آثار بزرگ وی محسوب می‌شود و باید اذعان داشت  علاوه بر فعالیت در صنعت دفاعی، دانشمند برجسته‌ای نیز بودند.

 

خالق نقشه راه صنعت هسته ای ایران

به گفته مسئولان سازمان انرژی هسته‌ای کشور فخری‌زاده، مدیر اصلی تهیه نقشه راه صنعت هسته‌ای کشور بود و توانست طی چندین سال تلاش در جایگاه مدیریت گروه 200 نفره نظرات بسیاری از متخصصان و صاحب نظران کشور را در رشته‌های مختلف صنعت هسته‌ای جمع آوری کرده و نقشه راه صنعت هسته‌ای کشور را تهیه کند و زیرساخت‌های پدافند هسته‌ای کشور را به وجود آورد.

 

شهید فخری‌زاده  را  به سبب تلاش‌ها و نوآوری‌های بی شماری که در عرصه هسته ای کشور داشت و به دلیل ارتقای جایگاه هسته ای ایران در دنیا پدر فناوری هسته ای ایران می نامند و این نامی است که بیش از داخل کشور، رسانه های غربی به وی داده بودند. همین موضوع سبب شد تا آمریکا و اسرائیل از مدتها قبل در اندیشه ترور این دانشمند نخبه ایرانی روز شماری کرده و تا سرانجام در 7 آذر  سال 99 او را به شهادت برسانند.

 

سلاح ماهواره‌ای دشمن برای ترور مغز متفکر هسته ای ایران

شهید فخری‌زاده هدف اصابت گلوله‌های تیرباری قرار گرفت که به گفته سردار فدوی ماهواره‌ای و برخط کنترل می‌شد. ۱۳ تیر از این تیربار شلیک شده بود. تیربار با دوربین پیشرفته روی چهره شهید فخری‌زاده زوم کرده بود. دشمن جرات نداشت و نمی توانست به شکل مستقیم برای ترور این دانشمند برجسته ایرانی قدم در میدان بگذارد لذا از هوش مصنوعی کمک گرفته تا بتواند مغز متفکر صنعت هسته‌ای ایران را به شهادت برساند.

 

بهره سخن

رهبر‌معظم‌انقلاب در پی شهادت این شهید بزرگ و دانشمند برجسته‌جهانی، وی را عنصر علمی کم‌نظیری خواندند که به دست مزدوران جنایتکار و شقاوت‌پیشه به شهادت رسید. بی شک شهید محسن فخری‌زاده عنصر علمی کم نظیر و شاید بی‌نظیری بود. قطعا «فخری‌زاده‌ها» در چهار گوشه ایران اسلامی زاده می شوند، رشد می یابند و تا راه این دانشمند برجسته را ادامه دهند؛ هر چند رژیم‌صهیونیستی پیوسته در اندیشه نابودی پژوهشگران، محققان و دانشمندان ایرانی باشد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار